Welkom.
Wie zijn wij.
werkwijze.
Film.
Dia-negatief.
Prijzen.
Contact opnemen.
Persbericht.

Info@smalfilmdigitaal.nl               Kijk wat anderen over ons schrijven.  klik hier

 

Français

 

Nederlands

Svenska

E-mailadres: info@smalfilmdigitaal.nl

Laatste update:  01-2018

Het is nu echter alweer een tiental jaren dat wij video zijn gaan waarderen .

Vooral het gemak van het monteren met de pc.is in vergelijking met vroeger een enorme vooruitgang.

 

De kwaliteit van het video beeld is overigens nu heel wat beter dan van het toenmalige S8 beeld.  Het "bioscoopje spelen" van vroeger had natuurlijk wel wat. Maar eer een vertoning plaats vond kwam er heel wat kijken en vaak waren er problemen door een film breuk ed.

 

Het geratel van de projector hoorde je boven de muziek van de film uit en soms viel het geluid helemaal weg doordat de stripe, 2 minimale spoortjes tape door ons zelf aangebracht op het smalle celluloid, los liet .(In een later stadium waren er de S8 films met reeds aangebrachte geluidssporen te koop)

 

Wij zijn vader Herman en zoon Arno , sinds lange tijd enthousiaste amateur filmers. Herman maakte zijn eerste D8 smal-film al in 1960,was vele jaren secretaris bij de ZSK (Zwolse Smalfilm Klub) was lid van de NOVA en mocht enige prijzen winnen in landelijke filmwedstrijden.

 

Tot op heden zijn door ons diverse montage systemen gebruikt voor de verschillende opeen volgende mediums voor beeld optekenen.

Vooral het geluid was tot de komst van video een heel probleem. Een hele verbetering was het monteren en werken met de Synschronetta.

 

Een aangepaste Uher reporter perfo bandrecorder (met gaatjes band) . Hier mee werden films synchroon en op de maat van de muziek gemonteerd. Sinds 1960 tot het moment dat het video beeld zich kon meten met de kwaliteit van S8 zijn er door ons vele beelden op het celluloid vast gelegd.

 

 

smalfilm digitalisatie-Wie zijn wij vervolg.

Meer..